Media&Nieuws

ARSprintmedia - Universe boekennaaimachine met geïntegreerde vouwinrichting

Casestudie
Thomas Martens Verkoopdirecteur van ARSprintmedia
07 May 2020

Wij houden van boeken! Gepersonaliseerde kinderboeken vanaf oplage 1 met de Universe boekennnaaimachine met geïntegreerde vouwinrichting

Wij houden van boeken! Gepersonaliseerde kinderboeken vanaf oplage 1 met de Universe boekennnaaimachine met geïntegreerde vouwinrichting. ARSPrintmedia is een Nederlandse drukkerij gevestigd in Roermond.

De eerste digital print activiteiten waren het personaliseren van chocoladedozen en detectiveromans. In de loop der jaren is de onderneming sterk gegroeid en tegenwoordig is het orderpakket zeer divers in digitaal drukwerk, van fotoboeken tot kinderboeken en romans. Altijd maximaal gepersonaliseerd en over het algemeen in oplage één tot zeer kleine aantallen per productie.

“Ik ben erg enthousiast over de kansen die digital print biedt, ontstaan vanuit de technologische mogelijkheden, in combinatie met apparaten zoals smartphones. Deze mobiele apparaten zijn geen bedreiging voor de boekindustrie, integendeel. Juist door deze apparaten worden er elke dag duizenden boeken geproduceerd door de enorme hoeveelheid foto’s die de mensen maken”, vertelt Thomas Martens, een van de oprichters van ARSPrintmedia. “Nieuwe app’s worden steeds geavanceerder en maken het mogelijk om binnen enkele seconden een fotoboek te creëren met een lay-out die voorheen was voorbehouden aan ontwerpers. Tevens voorzien van allerlei extra zinvolle informatie, dankzij o.a. geografische locatie systemen”.

ARSPrintmedia heeft eveneens een eigen web-to-print internetsite, www.bookadew.nl waarop de orders worden geplaatst en is tevens de “productie” partner van de internet geschenken site www.yoursurprise.nl en software bedrijven die app’s ontwikkelen voor fotografische doeleinden.

UITDAGING

ARSPrintmedia produceerde voorheen de boeken garenloos gebrocheerd in PUR. Door de vaak zeer korte productietijden, waarbij binnen 24 uur na bestelling de levering gedaan moest zijn, konden de boeken niet altijd goed gecontroleerd worden en kwamen er weleens klachten van klanten dat de pagina’s loslieten.

OPLOSSING

Thomas en zijn zakenpartner Loek van Schijndel hebben in 2018 geïnvesteerd in de Universe automatische boekennaaimachine met bladinvoer om de digitaal gedrukte boeken garengenaaid te produceren.

RESULTAAT

Met de aankoop van de Universe boekennaaimachine met vouwinrichting, is het probleem van loslatende pagina’s opgelost. De pagina’s van garengenaaide boeken zijn mechanisch met elkaar verbonden en de kwaliteit wordt daarin niet beïnvloed door inkt, papier of omgevingsomstandigheden. Daarbij kunnen de boeken na het produceren ook direct worden uitgeleverd, omdat er geen “rusttijd” nodig is.

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS