Media&Nieuws

Balfour - Universe en Inline voor een volledig geïntegreerde digitale afwerkingslijn

Casestudie
Van links Terry Allen (binderij manager), Beverly Edwards (hoofd naai-afdeling) en Gary Thompson (C.O.O.)
25 Feb 2021

Toonaangevend in de productie van jaarboeken met een volledig digitale workflow

Balfour en Meccanotecnica gaan samen de derde investeringsronde in met nieuwe toepassingen voor de afwerking van digitaaldruk bij de productie van jaarboeken.

Balfour, voorheen bekend als Taylor Publishing Company, werd in 1939 opgericht door Herbert, Edgar en Bill Taylor. Hun visie om de productie van boeken te vereenvoudigen d.m.v. innovatie en techniek, heeft er niet alleen voor gezorgd dat zij toonaangevend werden, maar ook nog steeds zijn.

Zat het bedrijf bij de oprichting in het tijdperk van cliché’s en fotogravure, tegenwoordig wordt in de hoogst moderne onderneming met een oppervlakte van 30.000 m² gewerkt met de meest moderne druk- en afwerktechnologie. Belangrijker is misschien nog wel dat zij dit doen met de meest ervaren medewerkers om hoogwaardige hard- en softcover boeken efficiënt te produceren.

Balfour is een van de weinige drukkerijen met binderijfaciliteiten, waarbij de productie van het omslag een bijzondere positie heeft. De mogelijkheden om een harde band te produceren, met papier omplakt, in een linnen of halflinnen uitvoering, voorzien van een preeg, foliedruk, gestanst of gelamineerd, zijn nagenoeg oneindig. Daarnaast biedt Balfour een grote variatie aan omslagen voor softcover producties, gehecht, garengenaaid of garenloos.

Balfour beschikt over een van de grootste drukzalen in Noord Amerika, uitgerust met Komori vellen offsetpersen. Met regelmaat produceren zij oplagen van 300 tot 10.000 exemplaren, maar evenzeer beschikken zij over digitale printapparatuur voor de kleinste oplagen.

Balfour was de eerste drukkerij in de USA die een online web portal introduceerde voor de productie van full-color jaarboeken met een volledige digitale workflow.

"Meccanotecnica levert al vanaf 1976 boekbinderij apparatuur aan Balfour. Het begon met de eerste automatische schutbladen plakmachines eind jaren '70. Gevolgd door automatische boekennaaimachines in de jaren '80. De tweede investeringsgolf kwam in 2004 met de nieuwe automatische boekennaaimachines met automatische laadsystemen en stapelaars, tot de eerste boekennaaimachine voor digitaal druk in de USA, de Kristec. Actueel beschikken we over de nieuwste generatie machines voor de afwerking van digitaaldruk, de Universe™ en de geïntegreerde lijn voor het afpersen van de rug en het aanbrengen van schutbladen. Ook met deze derde investeringsgolf in de digitale wereld zijn we uiterst succesvol”, vertelt Gary Thompson.

WAT ZIJN JAARBOEKEN

Jaarboeken of jaarverslagen zijn boeken die jaarlijks door een onderwijsinstelling worden uitgegeven om de activiteiten van de studenten te documenteren als herinneringsboek. Deze boeken zijn voorzien van beeldmateriaal en foto’s waarop de studenten staan tijdens de activiteiten en evenementen waar zij bij betrokken waren.

UITDAGING

"In de afgelopen jaren heeft Balfour haar digitale printcapaciteit voortdurend vergroot, bijgevolg moesten we nu ook onze afwerkingsmogelijkheden vergroten".

OPLOSSING

We werkten al succesvol met een Kristec en een Universe™ boekennaaimachine. De nieuwe generatie Universe™, in combinatie met de geïntegreerde lijn voor het afpersen van de rug en het aanbrengen van schutbladen, bleek de oplossing te zijn om aan onze wensen te voldoen. De veelzijdigheid in gebruik, de betrouwbaarheid en de productiesnelheden die de machine kan bereiken (500 bladen/min bij een constante toevoersnelheid, red.) waren doorslaggevend bij de keuze”. - Aldus Gary Thompson

RESULTATEN

"We hebben zojuist onze tweede Universe™-lijn geïnstalleerd, waardoor onze efficiëntie toeneemt en de kosten worden verlaagd", vertelt Gary Thompson. “Al onze gebonden jaarboeken worden garengenaaid i.v.m. kwaliteitsredenen. Wij geloven dat dit de sterkste productvorm is waardoor de boeken reünies die over 5, 10 of 20 jaar plaatsvinden zal overleven. Wanneer wij een boek van de plank halen, is het altijd in goede conditie, dankzij de garengenaaide en hardgebonden uitvoering.

FOCUS OP HET PROCES

Na het naaiproces wordt de rug van het garengenaaide boekblok, in de geïntegreerde rugafpersinrichting strak afgeperst om de rugopdikking te reduceren. Dit geeft een betere kwaliteit in het vervolgproces.

Aansluitend aan het afpersen van de rug worden de schutbladen aangebracht. Dit verhoogt de efficiëntie bij de boekblok voorbereiding aanzienlijk. Het systeem lijmt automatisch de schutbladen aan de voor- en achterzijde van het boekblok met koudlijm.

Zakelijke voordelen

  • Zeer betrouwbare binding (garengenaaid)
  • Omzetstijging (meer productiviteit)
  • Kostenbesparend (integratie van processen)
  • Veelzijdig, flexibel en hoge kwaliteit
  • Gebruiksgemak (Universe-machine)
  • Bewezen betrouwbaar

BOOK AUTOMATION, INC.

In 1975 werd de eerste buitenlandse vestiging van de Meccanotecnica groep geopend, Book Automation in Milford – Connecticut USA. Vanuit dit kantoor wordt de Amerikaanse en Canadese markt, naar volle tevredenheid van de klanten, bediend.

Downloaden

Casestudie

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS