Media&Nieuws

Dedalo Litostampa - Universe, automatische boekennaaimachine

Casestudie
06 Feb 2018

Productie van hoogwaardige boeken in offset en digital print verdrievoudigd met Universe Sewing

Dedalo Litostampa is een "allround" drukkerij, die zich toelegt op het volledige productieproces van boeken: van voordruk tot levering. De onderneming beschikt over meer dan 50 jaar aan ervaring in de grafische industrie en verdeelt haar activiteiten over 3 divisies: de grafische divisie met vellenoffset, de rotatiedrukkerij die verantwoordelijk is voor het drukken van een belangrijke Italiaanse krant en de uitgeverijdivisie.

Onder de grafische afdeling vallen alle processen voor de productie van boeken en tijdschriften: pre-press, offset, digital print en boekbinden.

UITDAGING

Het doel was tweeledig: het efficiënt produceren van genaaide boeken in digitaaldruk en het verhogen van de productiviteit van boeken gedrukt in offset.

OPLOSSING

Universe Sewing Sheet-Fed met "dubbele invoer", voor automatisch vouwen en naaien van boeken, kan op verzoek worden uitgerust met een automatische katerninvoer, voor de afwerking van offsetkaternen en digital print losblad.

RESULTAAT

Universe Sewing stelde Dedalo in staat om short-run digital print producties voordelig te binden en de productiesnelheid van offset gedrukte boeken te verdrievoudigen, in vergelijking met een andere reeds bestaande oplossing op de afdeling.

De belangrijkste producten van de onderneming zijn literaire essays, schoolboeken en studieboeken, catalogi en tijdschriften. Omdat met deze oplossing ook de productie van offset gedrukte boeken met gepersonaliseerde, digital print gedeeltes mogelijk wordt, ontstaan nieuwe marktkansen.

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS