Media&Nieuws

Dimograf – Uniplex-asterPRO, Boeken Naailijn

Casestudie
Van links: Erich Koschek (Verkoop directeur Aster Europe), Maria Rak (bediener Uniplex-asterPRO) en Francesco Mussita (CEO van Meccanotecnica)
05 Jul 2019

De ervaring van Dimograf bij de productie van boeken in een bijzonder competitieve markt

Drukkerij Dimograf is in 1989 in Bielsko-Biala opgericht. In die tijd waren er drie medewerkers en werd er uitsluitend gedrukt op B3 formaat. In 1998 nam de onderneming intrek in een groter gebouw, werden drukpersen in het B1 formaat geïnstalleerd en een moderne efficiënte nabewerking ingericht. Sindsdien heeft Dimograf geïnvesteerd in de meest moderne machines met als doel het automatiseren van het productieproces.

Inmiddels werken er ca. 250 mensen op een productie oppervlakte van meer dan 8.000m². In deze regio is het een van de grootste drukkerijen die gespecialiseerd is in de productie van boeken, kalenders en overig commercieel drukwerk.

Dimograf produceert jaarlijks ca. 20 miljoen boeken, waarvan de helft garengenaaid gebonden en paperback.

Uitdaging

De uitdaging van de onderneming ligt in het voorblijven van de concurrentie, ondanks de dreiging van hogere arbeidskosten en de sterke concurrentiedruk in omliggende landen.

“De arbeidskosten nemen toe en wij worden geconfronteerd met prijsdruk uit andere Oost-Europese landen, zoals Bulgarije en Roemenië. Daarnaast wordt het vinden van goed geschoold personeel kritisch”, verteld Krzysztof Kantyka, Vice President van Dimograf.

Oplossing

Drie Uniplex-asterPRO boekennaaimachines, waarvan twee lijnen in 2017 zijn geplaatst en een in 2019 met een geïntegreerde afpersinrichting.

Resultaat

“Met de Uniplex-asterPRO, vergaar- en boekennaaimachinelijnen, reduceren wij personeel in de drie-ploegendienst. De productie is gestroomlijnd, zijn meer competitief en handhaven dezelfde verkoopprijzen als voordien”, gaat de heer Kantyka verder. “De lijnen zijn eenvoudig in te richten en te bedienen, waarbij één persoon zowel de katernen in de vergaarmachine plaatst alsook de genaaide boekblokken weg stapelt”.

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS