Media&Nieuws

Efficiënte boekproductie

Nieuws
23 Mar 2022

Automatische vergaar- en boekennaaimachinelijnen zijn de meest efficiënte oplossing voor de productie van garengenaaide boeken, waardoor de productiekosten tot een minimum wordt beperkt.

De groeicijfers in de grafische industrie zien er positief uit wanneer het gaat om de afnemers van het gedrukte boek, dus de consument. Dat betekent dat er goede kansen zijn voor de producenten van boeken, echter er zijn ook diverse uitdagingen, speciaal wanneer het gaat om de invulling van geschoold personeel en de stijgende productiekosten.

De integratie van de diverse verwerkingsprocessen in de Uniplex- en Multiplexlijnen, draagt bij aan het oplossen van deze uitdagingen, door een hogere productiviteit, minder personele inzet en uiteindelijk een lagere kostprijs per boek. De vergaar- en boekennaaimachinelijnen van Meccanotecnica zijn uiterst efficiënte productiemiddelen door het vermijden van niet-productieve handelingen, zoals tussentransport- en -opslag van de voorvergaarde katernen tot boekblok.

Uniplex combineert vergaarmodules met elk 4 oplegposities met één automatische boekennaaimachine zoals asterPRO, asterPRO/52 en asterTOP, terwijl de Multiplexlijn de mogelijkheid biedt om tot 3 boekennaaimachines te koppelen.

Het formaat omstellen op de vergaarmachine gaat snel en is eenvoudig. De breedte van de oplegapparaten worden centraal ingesteld met één handwiel op basis van de ruglengte van de katernen. Het transportkanaal, de tussenstapelaar bij de uitloop van de vergaarmachine, het invoerstation naar de boekennnaaimachine, evenals de invoergrijper vragen geen handelingen.

“FULL-CYCLE”-TECHNIEK

Aan de Uniplex en Multiplex vergaarmachines kan de asterPRO “Full Cycle” worden gekoppeld. Hierdoor kunnen boeken worden geproduceerd zonder loze steek. Dit verhoogt de efficiëntie en productie zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de garengenaaide boeken.

De draad wordt mechanisch geknoopt zonder het proces te onderbreken en is in overeenstemming met de hoogste kwaliteitsnorm binnen de industrie.

Deze innovatie is een groot voordeel bij de productie van boeken met een gering aantal katernen.

BEKIJK DE VIDEO

Bekijk de nieuwe Uniplex-video en ontdek alle functies.

Standaard machinebesturing vs geïntegreerde productie workflow.

GEÏNTEGREERDE RUGAFPERSINRICHTING

Op verzoek kan een rugafpersinrichting worden geïntegreerd achter de uitleg van de boekennnaaimachine. De rugafpersinrichting die met een persdruk tot maximaal vier ton de boekrug kan napersen draagt bij aan een kantige en strakke rug, waardoor de boeken zich makkelijker af laten stapelen op de pallet en beter in de boekband laten zetten.

De rugafpersinrichting is speciaal een voordeel bij boekblokken met een groot aantal katernen. De rug wordt aanmerkelijk kantiger en voorkomt in de volgende verwerkingsprocessen onnodige problemen.

MULTIPLEX MET RUGAFPERSINRICHTING

Bekijk de Multiplex video met twee aster boekennaaimachines met geïntegreerde rugafpersinrichting.

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS