Media&Nieuws

Hongbo Haotian - asterPRO Full Cycle, automatische boekennaaimachine

Casestudie
09 Jun 2020

Extreem efficiënte productie van kinderboeken met asterPRO Full Cycle.

Hongbo Haotian is een grote Chinese drukkerij, opgericht in 2010 in Beijing, met als doel het bedienen van het grootstedelijk gebied van de hoofdstad waar veel uitgeverijen gezeteld zijn.

De belangrijkste producten van Hongbo zijn hoogwaardige kunst- en fotoalbums en kinderboeken. De laatste is een sterke en bloeiende markt in China. De onderneming was al klant van Meccanotecnica met de installatie van een asterEVO in 2014 en besloot onlangs om de capaciteit uit te breiden met asterTOP om aan de toenemende vraag naar garengenaaide producten in dit segament te kunnen voldoen.

Het in Peking gevestigde “Verrekenkantoor voor het publiceren van statistieken”, OpenBook, publiceert dat in 2019 kinderboeken goed zijn voor 26,5% van de totale boekenmarkt. T.o.v. 2018 is dit een groei in dubbele cijfers van 18,5%.

Of deze groei ontstaat door het enorme aantal mensen onder de 18 jaar(ca. 370 miljoen en toenemend), de pasgeborenen (14,65 miljoen in 2019), of de stijgende middenklasse (ca. 400 miljoen mensen) met een hoger besteedbaar inkomen voor onderwijs en lezen, het schijnt niet te stoppen.

(Uit het artikel: "Children’s Books in China 2020: Looking Ahead", gepubliceerd in april 2020 door Publishers Weekly).

Uitdaging

"De laatste jaren zien we een enorme groei van garengenaaide kinderboeken", vertelt mevrouw Liu, algemeen directeur van Hongbo Haotian. "Er is veel vraag naar literatuur voor kinderen en daaruit ontstond de noodzaak om de productie te verhogen, met behoud van de hoge kwaliteit met aster machines”.

Oplossing

Oplossing Hongbo Haotian besloot te investeren in een asterPRO met Full Cycle-technologie waarmee boeken kunnen worden genaaid zonder de blinde steek.

De investering was gebaseerd op 3 belangrijke argumenten:

1. De Full Cycle-technologie maakt het mogelijk de productie-efficiëntie te verhogen, kosten te besparen en de winstgevendheid te verbeteren in vergelijking met traditionele boekennaaimachines.

2. Deze technologie verbetert de dagelijkse productie, wat vooral bij boeken met weinig katernen zichtbaar is.

3. Aster machines zijn eenvoudig te bedienen en de kennis omtrent deze machines was al aanwezig en speelde daarin ook een rol.

Resultaat

"In slechts 5 maanden na installatie hebben we 20 miljoen katernen genaaid en miljoenen boeken geproduceerd", vertelt mevrouw Liu. "Dit bewijst de grote betrouwbaarheid van het systeem dat volledig aan onze verwachtingen heeft voldaan".

5 BELANGRIJKE ZAKELIJKE VOORDELEN

asterPRO Full Cycle geeft 5 belangrijke zakelijke voordelen:

  1. Zeer betrouwbare binding (garengenaaid);
  2. Omzetstijging (meer productiviteit);
  3. Kostenbesparing (hogere efficiëntie);
  4. Gebruiksgemak (aster-machines);
  5. Naaikwaliteit (geen thermische versmelting);

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS