Media&Nieuws

LegoDigit - Universe Web, boekennaaimachinelijn

Casestudie
Alessandro Leto (LegoDigit Managing Director) met op de achtergrond de Universe Web, automatische vouw- en boekennaaimachinelijn
24 Jun 2019

De ervaring van LegoDigit m.b.t. de productie van boeken op lichtgewicht papier en de Universe Web, automatisch vouw- en boekennaaimachinelijn

LegoDigit is een digitaal drukker, opgericht in 2013 in Lavis in de provincie Trento. Gericht op de productie van boeken met inkjet rollenprinters in oplagen van 10 tot 1.500 exemplaren.

"De organisatie groeit in omzet en het aantal geproduceerde boeken", zegt Alessandro Leto, managing director, "in 2018 hebben we ca. 2 miljoen boeken geleverd, allen digitaal gedrukt en garengenaaid".

De organisatie positioneert zichzelf in de markt als een betrouwbare partner voor uitgeverijen die kwaliteitsboeken wensen in kleine en middelgrote oplagen met een levertijd behorende bij dit marktsegment. Het strategische doel voor LegoDigit is te komen tot de “virtuele winkel” voor de uitgeverijen, die daardoor voorraad en voorraadverlies kunnen reduceren en dus in belangrijke mate kosten verminderen van een boektitel.

UITDAGING

De productie van hoogwaardige garengenaaide boeken van de rol op lichtgewicht papier (tot 40 g/m2).

OPLOSSING

De nieuwe Universe Web integreert de processen van afrollen, snijden en biedt een kostengunstige oplossing voor het binden van hoogwaardige boeken in kleine tot middelgrote oplagen.

De lijn reduceert productiekosten door het verminderen van arbeidskosten en het vermijden van onnodige handelingen zoals het apart snijden van papier, tussenstapelen en transport.

RESULTAAT

"Wij zijn tevreden met de nieuwe installatie. Dankzij de Universe Web kunnen we nu boeken op lichtgewicht papier produceren, zoals handleidingen, religieuze boeken en toeristen gidsen. De combinatie van print en afwerking die is ontstaan leidt tot een hoogwaardig eindproduct" zegt Alessandro Leto, "daarnaast is het aantal blanco pagina’s in een boek sterk gereduceerd, omdat door het ontbreken van een tassenvouwmachine geen inslagschema meer nodig is van 16 pagina’s en daardoor een variabele boek samenstelling mogelijk is".

Leto vervolgt: "Met de nieuwe lijn hebben we toegang tot een nieuwe markt en kunnen we nog beter reageren op de wensen van de uitgevers".

Downloaden

Casestudie

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS