Media&Nieuws

Multi-Bookbinding - asterPRO, automatische boekennaaimachine

Casestudie
Van links: Mw. Danielle Gendron (machinebediener) en dhr. Yvon Sauvageau (algemeen directeur van Multi-Bookbinding).
25 Jan 2021

Multi-Bookbinding verhoogt de kwaliteit van garengenaaide boeken en zet in op 0 retourzendingen, door een 100% geïntegreerde kwaliteitscontrole

Multi-Bookbinding, ook bekend als Multi-Reliure voor het Franstalige deel van Quebec, is een toonaangevende loonboekbinderij in canada die al ruim dertig jaar voor drukkerijen in Canada en USA werkzaam is.

Het bedrijf is in 1988 opgericht door Suzanne Ferron, die haar carrière begon met het produceren van jaarboeken en herstelwerkzaamheden van bestaande boeken.

In de loop der tijd groeide Multi-Bookbinding uit tot een vooraanstaande boekbinderij in Quebec, met als specialisatie het industrieel binden van voornamelijk hard gebonden boeken.

Na het overlijden van de oprichter in 2007, werd het bedrijf overgenomen door Yvon Sauvageau en een aantal investeerders, waaronder de zoon van Suzanne Ferron, Patrick Pâquet. Met dit nieuwe team kwamen unieke management kwaliteiten naar boven, wat resulteerde in een sterke groei, mede ook door grote investeringen in industriële boekbinderij machines, met als resultaat een verhoging van productiviteit en efficiëntie.

In 2018 zijn we begonnen met het reorganiseren van het bedrijf met investeringen van meer dan 2 miljoen dollar”, verteld algemeen directeur Yvon Sauvageau. ”Ons ultieme doel is om alle processen te automatiseren en manuele handelingen te vermijden”.

In het huidige Multi-Bookbinding zijn ruim 60 werknemers actief op een productie oppervlakte van ca. 6.000 m² en voorzien van de modernste boekbinderijmachines die dagelijks voor drukkerijen in Canada en USA hun hoog volume drukwerk verwerkt tot garengenaaide boeken, garenloos brochures en Wire-O producten. In totaal zijn dat op jaarbasis ca. 7 miljoen producten, waarvan ca. 1 miljoen garengenaaide boeken. Onder die laatste categorie vallen o.a. koffietafelboeken (hoogwaardige boeken vaak voorzien van veel beeld- en fotomateriaal) en jaarboeken (overzichtsboeken van scholen).

Wat zijn koffietafelboeken?

Dit zijn exemplaren die bij openbare instellingen bedoeld zijn om door te bladeren, met als doel om de lezer te vermaken. Het zijn om die reden dan ook boeken die geproduceerd zijn in een hoogwaardige kwaliteit.

UITDAGING

In 2019 zaten we midden in het reorganisatie proces om onze productie van garengenaaide boeken te vergroten”, vertelt Yvon Sauvageau. “De noodzaak daartoe werd versterkt door een grote opdracht voor koffietafelboeken, die precies in het hoogseizoen van de jaarboeken moest worden geproduceerd. Een tijd waarin wij nagenoeg geen naaicapaciteit meer ter beschikking hebben”.

OPLOSSING

we hadden al de beschikking over twee naaimachines van een andere fabrikant, maar deze investering vertrouwden wij toe aan Meccanotecnica en Manrico Caglioni (algemeen directeur Meccanotecnica USA) om verzekerd te zijn van een betrouwbare service na de installatie.”

De keuze viel op de asterPRO volautomatische boekennaaimachine met de modernste technologie om boeken te produceren, waaronder GigaLynx™ camera controle systemen voor een complete bewaking van de juiste katernvolgorde.

De asterPRO voor Multi-Bookbinding is voorzien van twee GigaLynx™ camera controle systemen met kunstmatige intelligentie. De eerste camera bevind zich direct na het inlegapparaat en controleert de juiste vergaarvolgorde, waarbij de bediener ingeval van een vergaarfout kan ingrijpen, zonder verlies door een verkeerd genaaid boek. De tweede camera bevind zich aan de binnenzijde van het transportzadel en controleert of het katern correct is geopend (bv. Bij leparello katernen) vooraf aan het naaimoment.

RESULTAAT

Met asterPRO hebben we een belangrijke uitbreiding van onze capaciteit gerealiseerd en is de kwaliteit sterk verbeterd door strakker garengenaaide boekblokken, wat van voordeel is in het vervolgproces”, vertelt Yvon Savageau. “Door de strakker genaaide boekblokken laten de katernen niet los tijdens het transport in de binder en kunnen we nu de boekblokken automatisch invoeren i.p.v. handmatig. Dit verhoogt in belangrijke mate de productiesnelheid en verminderd het aantal medewerkers bij dit proces”.

Daarnaast hebben we het aantal jaarboeken die gemiddeld terugkwamen, dankzij de cameracontrole systemen op de asterPRO, kunnen terugbrengen van 85 naar 0. Dit is echt speciaal bij jaarboeken een belangrijk voordeel, omdat dergelijke boeken direct na ontvangst door de studenten worden bekeken en heeft bijgedragen aan het verminderen van klachten en daardoor aan het overdrukken van boeken bij de individuele orders”, vertelt Yvon Savageau. “Als afsluiting is het interessant om te vermelden dat het ontwerp van de asterPRO en het eenvoudig te bedienen Touch Screen beeldscherm, bijdraagt aan het feit dat nieuwe medewerkers binnen ons bedrijf willen werken. Jonge mensen voelen zich nu eenmaal meer aangetrokken tot een dergelijke machine en willen daar graag mee werken”.

Voordelen

  • Zeer betrouwbare binding (garengenaaid)
  • Omzetstijging (meer productiviteit)
  • 100% correct samengesteld boekblok
  • Gebruiksgemak (aster-machines)
  • Naaikwaliteit

Downloaden

Casestudie

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS