Media&Nieuws

NINO Druck GmbH – Universe boekennaaimachine met geïntegreerde vouwinrichting

Casestudie
Van links: Stefano Formentini (Meccanotecnica, Marketing Manager), Michael Schmid (NINO Druck, manager digitaaldrukkerij) en Gianluca Negro (Meccanotecnica, regio manager).
29 Jan 2020

Vergaande gepersonaliseerde agenda’s in oplage één

NINO Druck GmbH is een vooraanstaande Duitse commerciële drukker met vier afdelingen: Offset, Digital, Web-to-print en Crossmedia. NINO Druck is gevestigd in de deelstaat Rijnland-Palts en biedt werk aan meer dan 160 mensen. Met digital print worden de klanten nieuwe mogelijkheden geboden op het gebied van snelheid, doorlooptijd en efficiëntie.

De onderneming is opgericht in 1988 en beschikt over diverse bladprinters met tonertechnologie en produceert producten zoals fotoboeken, gepersonaliseerde agenda’s en notitieboekjes in oplagen tot 1 exemplaar. Met de andere kernactiviteiten print-on-demand en web-to-print-services worden B to B klanten, zoals uitgevers en printshops bediend, waarbij met nieuwe uitgeefmodellen uitsluitend drukwerk wordt geproduceerd wanneer dat nodig is.

UITDAGING

“Voor een van onze klanten moesten gepersonaliseerde agenda’s en notitieboekjes worden geproduceerd in zeer kleine oplagen. De belangrijkste eis was dat deze boeken bij dagelijks gebruik minimaal een jaar intact moesten blijven. Met de bestaande bindtechnologie konden we dit niet garanderen” vertelt Michael Schmid, manager digitaaldrukkerij.

OPLOSSING

“De Universe automatische boekennaaimachine voor digitaaldruk bleek de juiste oplossing voor ons probleem”. In termen van levensduur en bindkwaliteit is er geen betere bindmethode dan een garengenaaid boek. Het proces is puur mechanisch en wordt niet beïnvloed door inkt, papier of omgevingsomstandigheden. Nog belangrijker is dat het met garen naaien van boeken ideaal is voor digitaaldrukkers met de vaak zeer korte levertijden. Zodra een boek is geproduceerd kan deze al worden geopend en geleverd.

RESULTAAT

“Dankzij Universe produceren we nu gepersonaliseerde dagboeken in oplagen van één exemplaar. Deze boeken bevatten vergaande gepersonaliseerde informatie zoals verjaardagen, belangrijke evenementen, notities en jubilea die op de gewenste pagina wordt gedrukt. Dergelijke informatie wordt verzameld via online portals, we ontvangen de bestelling en leveren aan de eindklant. De boekband is ook gepersonaliseerd met initialen en inscripties. Dit zijn echt unieke boeken. Bovendien heeft deze nieuwe toepassing ook zijn waarde bewezen voor andere toepassingen. We produceren met de Universe ook fotoboeken met veel pagina's; dit zorgt opnieuw voor duurzaamheid en een bijzondere gebruikerservaring", vertelt Michael Schmid, "We zijn zeer tevreden met de Universe. De productiekwaliteit is constant, de machine is betrouwbaar en omstellen naar een andere order gaat snel en is vergaand geautomatiseerd.”

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS