Media&Nieuws

Nipper met geïntegreerd schutbladenstation

Nieuws
Universe, volautomatische boekennaaimachine gekoppeld met rugafpers- en schutbladenstation
21 Jun 2021

De toepassing voor het naaien van boekblokken, afpersen van de rug en aanbrengen van schutbladen in één doorgang.

Meccanotecnica biedt een exclusief boekafwerkingssysteem om boekblokken garengenaaid te produceren, de rug af te persen en schutbladen aan te brengen in één bewerking.

Deze compacte toepassing is de oplossing voor boekbinderijen die kwalitatief hoogwaardige boekblokken -specifiek- met veel katernen willen produceren voor het gebonden boek in harde band. Dit systeem biedt een constante boekblok kwaliteit en verminderd de hoeveelheid werk voor de bediener. Deze machine kan achter elke willekeurige boekennaaimachine worden geplaatst en is een ideale toepassing bij kleine oplagen.

De nipper perst de rug van het boekblok symmetrisch aan met een persdruk tot 4.000 kg. Hierdoor wordt de rugdikte verminderd en ontstaat er een recht en strak afgeperst boekblok. Het doel van deze bewerking is om de rugopdikking, die is ontstaan door het vouwen en het naaien met garen, te reduceren of zelfs volledig te elimineren. Aansluitend wordt in het schutbladenstation met spuitkoppen een dunne laag lijm op de eerste en laatste pagina aangebracht, waarna de schutbladen worden aangeplakt (hotmelt en koudlijm lijmsystemen zijn leverbaar).

Dit geïntegreerde systeem is een speciale configuratie van de Inline overlijmmachine.

4 TONS PERS

In het rugafpersstation wordt de persdruk symmetrisch d.m.v. twee persbakken opgebouwd, waarbij het boekblok met een voorpersinrichting in positie wordt gehouden.

De perstijd kan naar wens worden aangepast.

Bekijk de 3-D video van de rugafpersinrichting.

COMPACTE TOEPASSING

De Nipper met geïntegreerd schutbladenstation vraagt weinig ruimte en is de meest compacte toepassing in deze categorie.

Deze machine kan achter elke willekeurige boekennaaimachine worden geplaatst en is een ideale toepassing bij kleine oplagen.

TOP PRESTATIE

Dit geïntegreerde systeem verwerkt tot 1.800 boekblokken/uur(*).

(*) - perstijd 0,8”. Andere instellingen beïnvloeden de prestatie van de machine.

FOCUS OP HET PROCES

Na het naaien van de boekblokken, wordt in de geïntegreerde rugafpersinrichting automatisch de rugopdikking gereduceerd. Dit vergroot de kwaliteit en efficiëntie in het vervolgtraject.

Ook het schutbladenstation is geïntegreerd en samen met de nipper draagt dit systeem in belangrijke mate bij aan de efficiënte productie van een garengenaaid boekblok voor het gebonden boek in harde band. In deze module worden de schutbladen, met hotmelt of koudlijm, automatisch aan de eerste en laatste pagina van het boekblok gelijmd.

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS