Media&Nieuws

Open huis Meccanotecnica wereldwijd bezocht

Nieuws
Bezoekers open huis
12 Oct 2018

Gedurende 9 dagen, van 20 – 28 september, werden er tal van presentaties gehouden en werd met echte productie diverse nieuwe toepassingen gepresenteerd.

Ruim 300 bezoekers uit 36 landen hebben het open huis bijgewoond en namen kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van boekafwerking in offset en digital print.

Twee lokaties, twee volledig geautomatiseerde boek productielijnen

In de demonstratieruimte die was ingericht in de montagehal in Bergamo (Italië), stonden twee complete boek productielijnen opgesteld.

Afwerking digital print

Meer dan 7.000 boeken werden er tijdens het open huis afgewerkt. Twee verschillende afwerkmethoden lieten de mogelijkheden zien van de productielijn op het gebied van short run productie in termen van veelzijdigheid en automatisering.

Drie machines, Universe “sheet-fed” boekennaaimachine, Inline brocheer- en overlijmmachine en Trimming driesnijder vormen samen de geïntegreerde volautomatische boekafwerklijn voor de hoogwaardige afwerking van digitaal geproduceerd drukwerk.

De nieuwste generatie Universe met bladinvoer kenmerkt zich door de hogere netto productie, snellere inrichttijden en optimale toegankelijkheid in de machine.

De Inline brocheer- en overlijmmachine stelt zich volautomatisch op de boekblokdikte voor overlijmde boekblokken, inclusief schutbladen en crêpe, resp. voorziet het boekblok van een omslag voor een softcover uitvoering. De vernieuwde rugafpersinrichting met een totale persdruk van 4 ton, garandeert een strakke en kantige rugkwaliteit.

Met de nieuwe volautomatische driesnijder Trimming, werden de veelzijdige mogelijkheden gedemonstreerd van het volledig automatisch omstellen op andere formaten en blokdikten. In een aparte demonstratie werd getoond hoe de volledige 3-D verstelling werd gedaan, inclusief de productie van boeken met overstaande flappen.

Afwerking offset drukwerk

Gedurende het open huis werden in totaal meer dan 125.000 boekblokken genaaid op de Uniplex-asterPRO vergaar- en naaimachinelijn. Deze productie, in samenwerking met Rotolito S.p.A. werd uitgevoerd alsof de lijn bij deze klant stond.

Deze nieuwe versie van de asterPRO is voorzien van de “Full-cycle” technologie en dus zonder losse afhechtsteek. Hierdoor wordt de efficiëntie van de machine sterk verhoogd en de kostprijs verlaagd. De draad wordt mechanisch afgehecht zonder onderbreking van het naaiproces. Ieder type draad en dikte is geschikt en daarmee in overeenstemming met de hoogste norm in de boekbinderij.

Het open huis gaf naast de mogelijkheden om de nieuwe toepassingen te demonstreren tevens de klanten de gelegenheid om met elkaar de ontwikkelingen in de grafische industrie te bespreken.

Bekijk de video

Afwerking digital print

Bekijk de video

Afwerking offset drukwerk

Downloaden

Nieuws

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS