Media&Nieuws

Peeters – Universe Web, automatische boekennaaimachine met afpersinrichting

Casestudie
Van links: Chris Vissenaekens (operator), Gerard Van den Hoven (verkoop Benelux), Gianluca Negro (Meccanotecnica regio manager) en Luc Peeters (Directeur). Op de achtergrond: Universe Web met vouwmachine en rugafpersinrichting
22 Jan 2020

Wij gaan boeken op een totaal andere manier produceren!

Peeters is een internationale drukker, boekwinkel en uitgever, gevestigd in Leuven (België). De onderneming is meer dan 150 jaar geleden opgericht voor academische publicaties in boekvorm en tijdschriften. Peeters is een moderne, duurzame en innovatieve onderneming en trendsetter in de grafische industrie. Peeters drukt haar boeken digitaal, heeft een online webshop om bestellingen van zowel particulieren als bedrijven in kleine en grote oplagen te verzorgen (www.nicebooks.digital) en zet zich sterk in voor de automatisering van de processen.

Toen ik de potentie van digitaal printen en de impact op de bedrijfsmodellen van de uitgeverij begreep, besloot ik de overstap te maken van offset naar digitaal en het bedrijf te transformeren naar een volledig digitale drukkerij. Ik riep alle medewerkers bijeen en informeerde hen dat we boeken op een totaal andere manier gaan produceren!”, vertelt Luc Peeters (directeur). "We produceren nu ongeveer 650.000 boeken per jaar in kleine tot zeer kleine oplage, allemaal genaaid".

De visie van Luc Peeters is om een volledig automatische boekproductie te hebben met een workflow die in staat is om kleine runs efficiënt te beheren met een minimaal aantal werknemers op de productievloer. Dat is de reden waarom Peeters samen met de Dataline MIS/ERP-software van MultiPress en de toepassingen van Meccanotecnica voor boekproducties hard op weg is om dat doel te bereiken. Het systeem verzamelt belangrijke productie-informatie en automatiseert beslissingen zoals: welke productielijn te gebruiken, hoe het boek te maken (aantal pagina's per katern), omslagformaat en positie van rillijnen, de impositie van het pdf-bestand en het maken van het JDF-file om de informatie te verzenden naar de productievloer.

Uitdaging

“Wij waren op zoek naar boekbinderijmachines die in staat zijn om hoogwaardig drukwerk van de rol te transformeren naar een boek, waarbij de productiviteit wordt vergroot en nabewerkingsprocessen worden geïntegreerd”.

Oplossing

“Sinds 2016 beschikken wij al over een Universe boekennaaimachine met bladinvoer. Wij zijn tevreden met de kwaliteit, betrouwbaarheid en productiemogelijkheden. Om die reden is de keus gemaakt voor de Universe Web met afpersinrichting die in deze configuratie met zekerheid een hogere automatiseringsgraad en productiviteit biedt“.

Resultaat

Universe Web met rugafpersinrichting garandeert een optimaal proces en de productie van een hoogwaardig boek. Unverse Web produceert zonder onderbreking verschillende orders van de rol tot garengenaaide boekblokken, waarbij aansluitend de rug wordt afgeperst in het rugafpersstation. Hierdoor wordt het naaien en rug afpersen in één proces ondergebracht. Met een persdruk tot 4.000 kg wordt de rug afgeperst, wat speciaal bij boeken met veel katernen een hoge en constante boekkwaliteit oplevert zonder extra personele inzet. “De Dataline MIS/ERP software van Multipress is de krachtige ruggengraat van het systeem. Het zorgt voor de JDF/JMF communicatie en automatiseert de gehele workflow”.

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS