Media&Nieuws

Print Sprint - Universe, boekennaaimachine voor digitaal drukwerk

Casestudie
Davide Romagnoli, Print Sprint Marketing and Communicatie Manager
22 Sep 2020

24-uurs levering van garengenaaide boeken met de Universe boekennaaimachine voor digitaal drukwerk

Print Sprint is een moderne onderneming in digitaaldruk en afwerking met ruim 30 jaar ervaring in de grafische industrie. Bij de start van de onderneming was de onderneming oorspronkelijk een prepress servicebedrijf die op moderne CTP-apparatuur drukplaten produceerde voor offsetdrukkers. Dit met het onderscheidende vermogen van uiterst korte levertijden.

Dit succes bood de ondernemer en oprichter Eduardo Romagnoli, samen met zijn zoon Davide, de gelegenheid om de werkzaamheden breder te trekken door al vroegtijdig te investeren in digitaaldruk en nabewerking voor de productie van garengenaaide boeken in kleine oplagen. Aangezien innovatie in het DNA van dit bedrijf lijkt ingesloten werd er in 2010 besloten, als een van de eerste bedrijven in Italië, te investeren in de KRISTEC van Meccanotecnica, de eerste digitale boekennaaimachine voor digitaal drukwerk ter wereld.

In 2019 is het tijd voor Print Sprint om belangrijke investeringen te doen op het gebied van digitaaldruk en afwerking. Nieuwe ontwikkelingen zoals inkjet met rolleninvoer en de boekennaaimachine uit de UNIVERSE serie, veranderd de concurrentie met offsetdruk radicaal, waarbij oplagen van 500 - 2.000 exemplaren competitief worden geproduceerd. Dit is het gebied waar digitaaldruk ook sterk groeit en nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Snelheid is altijd een onderscheidend element geweest binnen de organisatie, wat ook terugkeert in de naamgeving en eveneens tot motto is verheven. Dit element biedt Print Sprint de mogelijkheid zichzelf te onderscheiden in de markt, waarbij uitgevers een hoge servicegraad geboden wordt door boeken standaard binnen 24 uur te leveren, wat tot voor een aantal jaar geleden nog niet voor mogelijk werd gehouden.UITDAGING

“De factor snelheid, of eigenlijk meer de leveringstijd -time to market-, is uiterst belangrijk voor Print Sprint”, vertelt Eduardo Romagnoli, de oprichter van de onderneming. “Dit is wat ons onderscheidend maakt in de markt, samen met de kwaliteit van onze producten”.

Om uitgevers met uiterst korte levertijden te bedienen, met een toenemend aantal orders in een oplage van 200 tot 1.000 exemplaren, binnen 24 uur na order was een geduchte uitdaging. Echter de nabewerkingsafdeling met daarin de nog steeds functionerende KRISTEC boekennaaimachine, kon niet meer aan deze servicegraad voldoen.

Oplossing

De nieuwe UNIVERSE boekennaaimachine, bleek de oplossing te zijn om aan deze vraag te voldoen. De veelzijdigheid in gebruik, de betrouwbaarheid en de hoge netto productie (tot 500 bladen/minuut in een constante aanvoersnelheid) waren beslissend voor deze keuze. Een aantal maanden na de installatie van de eerste UNIVERSE, volgde de tweede machine om aan de toenemende capaciteitsvraag van de uitgevers te kunnen voldoen. Van

RESULTAAT

De UNIVERSE boekennaaimachines produceren nu elk ca. 1.000 boeken per dag -met een gemiddelde omvang van 500 pagina’s per boek en een toevoersnelheid van 150 m/min- wat bijdraagt aan een sterkere positie van Print en Sprint in de huidige markt. Als geavanceerde onderneming worden hoogwaardige garengenaaide boeken geproduceerd, gedrukt met de modernste digitale technologieën, die volledig voldoet aan de hoge eisen van de opdrachtgevers.

“We zijn nu in staat aan de vraag van de uitgevers te voldoen, waarbij de kosten van een boek gedurende de levenscyclus, ondergeschikt is aan de uiterst korte levertijden”, is de conclusie van Eduardo Romagnoli.

Daarnaast biedt een garengenaaid boek als standaard product bij Print en Sprint, de garantie dat er geen ontbrekende pagina’s zijn wat met een andere bindtechniek tot de mogelijkheid behoort. Hierdoor worden er boeken met een hoge uitstraling geproduceerd, die volledig voldoen aan de verwachting van de uitgevers.

Hoofdboekproductie

Dergelijke handleidingen als voorbereiding op openbare examens behoren tot de boeken die door Print Sprint zijn geproduceerd. In bovenstaande afbeeldingen een editie van 1.296 pagina's, 41 katernen van 32 pagina’s. Afmetingen: 23,5 x 16 cm en rug 63 mm.

5 Uw voordelen

Universe geeft 5 belangrijke zakelijke voordelen:

  • Uiterst betrouwbaar gebonden (garengenaaid)
  • Hogere opbrengst (meer netto productie)
  • Veelzijdig, flexibel en kwaliteit
  • Eenvoudig in gebruik (Universe machine)
  • Bewezen kwaliteit

Downloaden

Casestudie

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS