Media&Nieuws

Rotolito Graphic Industries - Multiplex-asterPRO/52 vergaar- en boekennaaimachine met Full Cycle™ technologie

Casestudie
Dhr. Emanuele Bandecchi, directeur Verkoop & Marketing van Rotolito grafische industrie, met op de achtergrond de Multiplex vergaar- en boekennaaimachine en Pluto palletiseersysteem.
11 May 2021

Rotolito is een van de grootste drukkerijbedrijven in Europa en langjarige partner van Meccanotecnica en Solema.

Rotolito is ruim 40 jaar geleden opgericht in Cernusco sul Naviglio - Milaan. De ondernemersgeest van de oprichter en huidig president en CEO, Paolo Bandecchi, drukte destijds met 8 medewerkers en één drukpers, het beroemde Italiaanse stripboek Diabolik en groeide uit tot een van de grootste drukkerijbedrijven van Europa met de meest vooruitstrevende druk- en bindtechnologie.

Door diverse overnames in de volgende jaren, kon Rotolito haar activiteiten verder uitbreiden en daarmee tegemoet komen aan de veranderende wensen van haar internationale klanten. Een van de meest in het oog springende ontwikkelingen, was de overname van Nava Press in 2014. Een onderneming met de wortels in het historische Milaan en de expertise en faciliteiten om drukwerkservice te verlenen aan een industrie die actief is op het gebied van luxueuze artikelen, mode en design.

Noemenswaardig is ook de overname van Canale in Roemenië in juni 2020 en de fusie met Inprint-Litorama begin 2021. Deze onderneming is gespecialiseerd in commercieel drukwerk en tijdschriften en beschikt over een grote hoeveelheid rotatie- en vellenpersen, inclusief extreem grote drukformaten.

Op 10 verschillende locaties produceert Rotolito een diversiteit aan producten in zwart/wit en kleur: mode- en sporttijdschriften, catalogi, folder voor retailers, en boeken voor uitgevers.

VIDEO ANSCHAUEN

wij zijn van mening dat wanneer een uitgever ons een boek in opdracht geeft, hij ook ons zijn creatie toevertrouwt. Daarom bieden wij onze klanten de meest geavanceerde vaardigheden en druktechnologie”, vertelt Emanuele Bandecchi. “Onze kracht ligt opgesloten in de eigen afwerkingsfaciliteiten, die ons in de productie onafhankelijk maakt van derden en daardoor ook levertijden kunnen waarborgen. Wij beschikken over afwerkingslijnen specifiek voor digitaaldruk en lijnen voor de garengenaaide afwerking van hard- en softcover boeken.

UITDAGING

"Wij produceren jaarlijkse miljoenen boeken en om die reden is het voor ons belangrijk om onze concurrentiepositie bij grote en kleine uitgevers op hoog niveau te houden. Om die reden was het noodzakelijk om een van onze vergaar- en boekennaaimachinelijnen te vervangen voor een modernere en efficiëntere toepassing."

OPLOSSING

De Multiplex vergaar- en boekennaailijn met twee asterPRO/52 boekennaaimachines en Full Cycle™ technologie bleek de juiste oplossing te zijn. De vergaand geautomatiseerde lijn is ook aangesloten op een Solema afstapelinrichting Mini-Pluton.

RESULTAAT

De nieuwe asterPRO/52 boekennaaimachines, geïntegreerd in de Multiplex-vergaarlijn, zijn voorzien van de Full Cycle™ technologie. Dankzij het nieuwe gepatenteerde systeem wordt voor elk geproduceerd boek één machinecyclus bespaard. Dit verhoogt de efficiëntie doordat boeken kunnen worden genaaid zonder de loze steek. De Mini-Pluton van Solema aan het einde van de lijn, automatiseert het afstapelen en verlaagt personeelskosten.

De hele lijn wordt nu bediend door slechts twee medewerkers.

Zakelijke voordelen

  • Zeer betrouwbare binding (garengenaaid)
  • Omzetstijging (meer productiviteit)
  • Kostenbesparend (hogere efficiëntie en integratie van processen)
  • Gebruiksgemak (aster machines)
  • Naaikwaliteit (mechanische afhechting)

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS