Media&Nieuws

Scandinavian Print Group – Universe, vouw- en boekennaaimachine

Casestudie
Van links: Wanessa Kistela (bediener), Erich Koschek (Verkoopdirecteur, Aster Europe) en Karol Olszewski (productie manager)
25 Sep 2019

Hoogwaardige fotoboek productie met Universe, de automatische boekennaaimachine voor digitaaldruk

De Scandinavian Print Group in Szczecin in Polen, is onderdeel van Lasertryk.dk A/S in Århus (Denemarken).

Lasertryk in Denemarken is opgericht in 1999 als een digitaaldrukkerij met een focus op de productie van marketing materiaal voor de entertainment industrie en groeide al snel uit tot een internationale groep met meerdere vestigingen en een veel bredere doelgroep.

Tegenwoordig heeft de onderneming 40.000 zakelijke klanten en 55.000 particuliere klanten, waarbij de grootste omzet komt uit de zogenaamde “foto producten”: fotoboeken, kalenders, canvas, posters, via het internetportaal www.fotosjov.dk.

Scandinavian Print Group is opgericht in 2017 en liet al direct een sterke groei zien in de productie van boeken, in offset en digitaaldruk, door gebruik te maken van de strategische positie van Szczecin om opdrachten uit veel Europese landen te verwerken.

”Met de twee druktechnieken produceren we meer dan 4 miljoen boeken per jaar, waarvan 50% garengenaaid”, verteld Tom Sandersen (productie manager).

UITDAGING

“We wilden hoogwaardige en duurzame fotoboeken produceren op hoogglanzend papier, eenvoudig te openen en een goede vlakliggendheid”.

OPLOSSING

“Twee Universe, automatische vouw- en boekennaaimachines, waren de oplossing voor ons probleem. De eerste werd in 2017 geïnstalleerd en de tweede een jaar later”.

RESULTAAT

“De Universe is uiterst eenvoudig in te richten en de omsteltijd is bijzonder kort. De nieuwe versie die in 2018 is geïnstalleerd heeft daarnaast ook nog een 25% hogere productie”, verteld Mr. Andersen. “Garengenaaide boeken zijn erg sterk en ideaal voor kwaliteitsproducten”.

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS