Media&Nieuws

Superior Bindery - Universe, boekennaaimachine voor digitaal drukwerk

Casestudie
Mike Hill, Senior Vice President van Superior Bindery
25 Mar 2021

Superior Bindery speelt in op de veranderende vraag in de grafische industrie met hoogwaardige digitale printafwerking voor boeken

Superior Bindery is een familiebedrijf dat ruim 30 jaar geleden werd opgericht als loonbinder voor de grafische industrie. Vanaf de oprichting heeft het bedrijf, dat net buiten Boston is gevestigd, een constante groei doorgemaakt. Het bedrijf met een oppervlakte van 9.000 m² en ca. 160 medewerkers biedt drukkers een veelzijdige afwerking van boeken, verpakkingen en overige afwerkservice.

De afgelopen jaren heeft Superior Bindery geïnvesteerd in hoogwaardige boekbinderijmachines, met als doel de productie, efficiëntie en servicegraad te verhogen.

Als loonboekbinder biedt Superior Bindery totaal oplossingen, met nadruk op het hardgebonden boek. In totaal produceren zij jaarlijks ca. 4.6 miljoen gebonden boeken die in offset zijn gedrukt, waarvan 2,2 miljoen garengenaaid en eveneens ca. 2,1 miljoen gebonden boeken die digitaal zijn gedrukt.

Het bedrijf staat bekend om haar streven om altijd de beste kwaliteit boeken te leveren.

Onlangs werd daartoe geïnvesteerd in een nieuwe asterPRO boekennaaimachine, als vervanging voor een bestaande aster boekennaaimachine. Dankzij de vergaande automatisering zijn inrichttijden aanmerkelijk verminderd en worden er meer hoogwaardige boeken geproduceerd.

Een belangrijke stap naar de toekomst was de oprichting van de divisie Print-on-Demand en Variabele-Data-Printing, om aan de vraag van uitgevers te kunnen blijven voldoen. De investeringen in dit bereik biedt nu de mogelijkheid om boeken te produceren in kleine oplagen (short-run) en met Variabele-Data-Printing kunnen nu boeken worden geproduceerd tot oplage 1.

"We zien een grote groei in de wereld van particulieren die zelf een boek willen uitgeven", zegt Mike Hill, Senior Vice President van Superior Bindery. "Via ons web portal krijgen we veel bestellingen van mensen die hun eigen boeken in kleine oplagen van 100 exemplaren of minder willen drukken."

ZELFPUBLICATIE

Uitgeven in eigen beheer is het publiceren van media door de auteur zonder tussenkomst van een uitgever. Hoewel dit verschijnsel niet nieuw is, eerder werd dit al gedaan door gerenommeerde auteurs zoals Jane Austen, Nathaniel Hawthorne en Marcel Proust is het, door de technologische veranderingen, tegenwoordig voor iedereen mogelijk om zelf een boek uit te geven.

NIEUWE PUBLICATIEMODELLEN

Uitgeverijen hebben de afgelopen jaren nieuwe verdienmodellen ontwikkeld om de kosten van een boek gedurende zijn levenscyclus te verlagen. Door gebruik te maken van Print-on-Demand kunnen uitgeverijen nu boeken in kleine oplagen laten drukken, afgestemd op de vraag in de markt. Hierdoor wordt onnodige voorraadvorming vermeden.

POD kan interessant zijn voor uitgevers bij het beheren van backlist-titels of nichepublicaties, zoals gespecialiseerde academische werken. De verkoop van individuele titels in kleine oplagen, is waarschijnlijk niet profitabel, maar het totaal van alle verschillende titels samen, is dat wel degelijk. Door dergelijke uitgaven in batches te produceren, wordt voorkomen dat er onnodige grotere aantallen worden gedrukt dan noodzakelijk en daarmee verlagen zij kosten van opslag en vernietiging.

UITDAGING

Met de investering in digitaal printen had Superior Bindery een afwerkingsoplossing nodig om garengenaaide boeken in een hoge kwaliteit te produceren.

"Sommige opdrachten, die meestal in offset werden geproduceerd, moesten in kleinere oplagen worden gedrukt", aldus Mike Hill. “Waar voorheen producties conventioneel werden gedrukt in oplagen vanaf 5.000 exemplaren, wordt nu op verzoek van de klanten, boeken digitaal gedrukt en hoogwaardig gebonden in een oplage die varieert van 50 - 250 exemplaren.”

OPLOSSING

De UNIVERSE boekennaaimachine in de configuratie met twee invoersystemen bleek te voldoen aan de nieuwe wensen van Superior Bindery. De veelzijdigheid in gebruik om digitaal gedrukte vellen in te voeren en conventionele katernen, was doorslaggevend voor de keuze.

UNIEK - TWEE INVOERSYSTEMEN

De optie om over twee invoersystemen te beschikken in de Universe boekennaaimachine, biedt de mogelijkheid om digitaal gedrukte vellen te combineren met katernen die in offset zijn gedrukt. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor drukkers. Daarnaast kan de machine ook als een conventionele boekennaaimachine produceren.

RESULTAAT

Met de UNIVERSE boekennaaimachine beschikken we nu over de mogelijkheid om digitaal drukwerk te verwerken tot hoogwaardige boeken”, vertelt Mike Hall. “Het voordeel van garengenaaid gebonden boeken is o.a. dat afbeeldingen over twee pagina’s kunnen worden gedrukt, zonder verlies aan beeld in de rug. Dit vanwege de vlakliggende eigenschappen van een garengenaaid boek.

De UNIVERSE boekennaaimachine beschikt eveneens over de GigaLynx™ digitale camera die, door het lezen van beeld of barcode, de juiste volgorde van de bladen en/of katernen controleert, waardoor retouren en claims worden voorkomen door foutief samengestelde boeken.

De voordelen van de UNIVERSE boekennaaimachine werden al direct zichtbaar na installatie. Dankzij de uitvoering met twee inlegapparaten, kon de machine worden ingezet om de recent geïnstalleerde asterPRO te ondersteunen om een capaciteitsprobleem op te lossen in het segment van offset drukwerk.

Zakelijke voordelen

  • Zeer betrouwbare binding (garengenaaid)
  • Omzetstijging (meer productiviteit)
  • Veelzijdig, flexibel en hoge kwaliteit
  • Gebruiksgemak (Universe-machine)
  • Bewezen betrouwbaar

BOOK AUTOMATION, INC.

In 1975 werd de eerste buitenlandse vestiging van de Meccanotecnica groep geopend, Book Automation in Milford – Connecticut USA. Vanuit dit kantoor wordt de Amerikaanse en Canadese markt, naar volle tevredenheid van de klanten, bediend.

Downloaden

Casestudie

Gekoppeld aan

Media&Nieuws

Nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen.

+49 (0)6151/9284-0
Contact

AANVRAAGGEGEVENS